>
DANCE MOVIES


2017

Zaterdag 26 augustus om 21.30u: 94ste LICHTSTOET: Dance Movies

august

Wegwijzer van de Lichtstoet: hoek Brusselsesteenweg/Franse Vaart (start), Brusselsesteenweg, Van Lokerenstraat, Hovenierstraat, Brusselsesteenweg, Van Lokerenstraat, Ledebergplein
Vertrek publiciteitscaravaan 21.00u - vertrek 94ste Lichtstoet 21.30u
Organisatie: vzw Nationale Ajuinmarkt-comité Ledeberg in samenwerking met de Stad Gent

Volgende praalwagens rijden mee:

1 STREETDANCE - Ontwerp: Jos Pattyn - Bouw: Dekenij Ledeberg

Om te trainen voor het belangrijkste streetdance kampioenschap moet er samengewerkt worden met de Balletschool. Ze bundelen hun krachten, verschillende dansstijlen om zo kans te maken op het kampioenschap.
Streetdance is een term uit de jaren '80 van vorige eeuw, het is een vrije dansstijl, niet gebonden aan "regeltjes" zoals klassiek ballet of andere dansstijlen zoals tango, wals, salsa, samba?
En zoals de naam het zegt, het is ontstaan in de straten van achtergestelde buurten van New York.
De film is een typisch voorbeeld van de strijd tussen "bendes", verraad en groeiende vriendschap.
Een groep is zich volop aan het voorbereiden op het "Street Dance Championship" voor beste Britse groep.
Jay, de leider, verlaat plots de groep waardoor deze de repetitieruimte verliest. Carly neemt over en moet op zoek naar geld om een repetitieruimte te kunnen betalen.
Er komt een overeenkomst met de "Royal Dance School", een echte balletschool, op voorwaarde dat vijf dansers van de school meedoen met de nieuwe groep "Breaking Point".
De straatdansers vinden de bewegingen van de balletdansers veel te saai en te strak en vinden ze arrogant, omgekeerd vinden de balletdansers de straatdansers een hoopje ordinair ongeregeld.
Naarmate de trainingen volgen groeien ze naar elkaar en ontstaat wederzijds respect.
Een lerares van de school probeert het geheel te boycotten door op de dag van de wedstrijd een auditie in te richten die ze uiteraard veel langer laat duren dan normaal, waardoor de vijf balletdansers niet kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Spanning troef!.
Uiteindelijk komt natuurlijk alles goed, De "Breaking Point" wint de wedstrijd in de finale van "The Surge", de groep van de "verrader" Jay.
Sinds de eerste film in 2010 zijn we nu aan StreetDance 4.




2 FAME - Ontwerp: Jos Pattyn / Bouw: Plakvliege

Vertelt het verhaal van een groep jonge getalenteerde muziek- en dansstudenten aan de "School of Performing Arts" in New York.

Een auditie aan de "School of Performing Arts" in Manhattan, New York. Zeven tieners en jong volwassenen worden toegelaten om na vier jaar hun doel te bereiken: Fame (roem).
We volgen hen gedurende de vierjarige opleiding. In het eerste jaar ontstaan al vlug strubbelingen omdat de school niet enkel de "kunstvakken" (dans, acteren, muziek?) aanbrengt, maar ook belang hecht aan andere "schoolvakken", zoals taal.
De film is ook zo opgedeeld in vier grote delen. Geleidelijk zien we de studenten evolueren naar wat hen het best ligt: acteren, zingen, dansen, comedy. Met uiteraard "zijsprongen" naar de achtergrond en de dagelijkse beslommeringen van de studenten.

Er volgde een televisieserie (1982 tot 1987)br> Er werd ook een musical (een toneelversie) gemaakt (1995)
In 2009 werd een herwerking van de film gemaakt in regie van Kevin Tancharoen.




3 THE WIZARD OF OZ - Ontwerp: Pascal De Coninck / Bouw: FC Blijf Jong

Het is een Amerikaanse musical/fantasyfilm uit 1939, gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van L. Frank Baum. De film is geregisseerd door Victor Fleming.

Meisje Dorothy is verzeild in een fantasiewereld. Ontmoet enkele figuren zoals de vogelverschrikker, blikken man, de leeuw. Dorothy wordt nadien veilig terug gebracht door een heks.
De film geldt tegenwoordig als de bekendste verfilming van Baums boek en als een van de beroemdste films aller tijden. Hij wordt met een zekere regelmaat op televisie vertoond, dikwijls rond de feestdagen. De film valt op door het voor die tijd revolutionaire gebruik van kleur. De scènes die spelen in het Kansas van de depressie zijn gefilmd in zwart-wit (eigenlijk sepia), terwijl de scènes in het magische land van Oz in heldere, toverachtige kleuren zijn.

De 15-jarige Dorothy Gale woont met haar tante en oom en haar hondje Toto op een boerderij in Kansas. Bij een tornado wordt het huis weg geblazen met Dorothy en Toto er in. Het huis "landt" in het Land van Oz, bovenop het huis van de slechte heks van het oosten die daardoor wordt uitgeschakeld. Glinda, de goede heks van het noorden geeft haar de magische schoenen van de slechte heks, zo is ze beschermd tegen de slechte heks uit het westen, de zus van die andere slechte!
Als Dorothy ooit terug naar Kansas wil, moet ze de hulp inroepen van de grote tovenaar van Oz. Op haar tocht naar de tovenaar maakt ze vrienden die ook naar de tovenaar willen: een vogelverschrikker die hersenen wil, een blikken man op zoek naar een hart, een bange leeuw die moed zoekt.
De tovenaar wil hen helpen, maar eerst moeten ze de bezem van de slechte heks van het westen weten te veroveren. Dorothy verslaat de heks door er water over te gieten, zo smelt de heks. Zo eenvoudig is dat!
Terug bij de tovenaar blijkt dit echter een gewone man te zijn, eveneens uit Kansas die in Oz terecht gekomen is met een mislukte ballonvaart.
Hij slaagt er in om de drie figuren te geven wat ze willen en hij zal samen met Dorothy terug keren naar Kansas met de luchtballon.
Tot gooit echter roet in het eten, angstig voor de luchtballon springt Toto uit de korf, Dorothy loopt hem achterna maar de luchtballon vertrekt.
Glinda, je weet wel, die goede heks vertelt aan Dorothy dat ze ook met die betoverde schoenen kan terug keren.
Kon ze dat niet eerder zeggen???
De fragmenten als Dorothy thuis is in Kansas zijn in zwart-wit (eigenlijk sepia zoals oude foto's), in het land van Oz is het in kleur.
Er werden meerdere versies van de film gemaakt en eveneens een musical in zaal.




4 DIRTY DANCING - Ontwerp: Patricia Vereecken / Bouw: De Divo's

Julien Frances is op vakantie in het natuurpark Catskills. Om saaie dagen in te vullen neemt ze lessen in merenque dansen. Ze ontmoet een dansinstructeur Johnny. Leert van hem passen van een nieuwe dans Dirty dancing en ontdekt hierdoor haar eigen krachten en talenten. Onder invloed van deze dans kan Frances zichzelf en haar liefde voor Johnny beter uiten.
Zomer 1963, Frances is samen met haar ouders en zus op vakantie. Frances wordt door iedereen liefkozend "Baby" genoemd maar wordt ze er ook soms mee belachelijk gemaakt.
Op een avond gaat Baby op pad en komt ze terecht in de personeelsruimten. Daar in die "geheime ruimte" zijn ze allemaal aan het 'dirty dancen'. Ze is erg gegeneerd door de manier waarop er gedanst wordt.
Ze ziet een koppel dansen dat ze eerder ook al de mambo zag dansen in het hotel. De man vraagt Frances ten dans, verlegen gaat ze daar op in, nogal houterig maar ze vindt het wel prettig.
De vrouw van dit koppel blijkt zwanger te zijn, wil een abortus, maar heeft er het geld niet voor.
Frances regelt dit met haat vader. De dokter kan echter slechts komen op een dag waarop het koppel zou moeten dansen in het hotel. Ze besluiten dat Baby de plaats zal innemen van Penny (de vrouw van het danskoppel)
Na veel oefenen lukt het uiteindelijk.
Baby regelt bij haar vader 250 dollar en dit wordt door Penny zeer gewaardeerd. Johnny ziet er echter niets in en heeft al gauw door dat ze het geld van pappie heeft afgetroggeld. Er is daarnaast nog een probleem, aangezien de arts alleen op de dag kan komen, dat Johnny met Penny moet dansen in het Sheldrake hotel. Na een discussie besluiten ze dat Baby in zal vallen voor Penny, zodat de dokter toch kan komen.
Na veel oefenen lukt het Johnny en Baby om de dans goed uit te voeren.
De abortus is echter slecht uitgevoerd door een charlatan, geen dokter, en Frances vraagt haar vader, die dokter is, in te grijpen.
Vader ziet echter die groep niet zitten en verbiedt Frances er nog contact mee te hebben.
Baby en haar vader krijgen hierdoor zware ruzie met elkaar. Johnny (de mannelijke danser) wordt dan door een rijke bezoekster valselijk beschuldigd van diefstal. Hij wordt ontslagen.
Op het einde van het seizoen wordt een afscheidsfeest gegeven. Er wordt gezongen, toneel gespeeld en uiteraard gedanst. Al meerdere keren werd dit afgesloten met de mambo van Johnny en Penny. Plots duikt Johnny terug op in het hotel en zal de avond afsluiten met de mambo met Baby. "I've had the time of my life" wordt ingezet.
En zoals alle sprookjes eindigt dit ook hier met: ze leefden nog veel en hadden lange kinderen, of is het omgekeerd?




5 BLACK SWAN - Ontwerp: Willy Coppens / Bouw: Zattepullekes

Een Amerikaanse psychologische thriller / dansfilm ballet in regie van Darren Aronofsky uit 2010

Nina is een ingetogen maar schitterende danseres die streeft naar perfectie. Ze sleept de hoofdrol van het Zwanenmeer in de wacht. Tegenover haar rivale Lily probeert Nina het beste uit zichzelf te halen.
Nina is een verlegen meisje. Van kindsbeen af draait alles rond ballet, gepusht door haar moeder die ooit een grote doorbraak in balletdansen heeft moeten stopzetten om haar gezin te onderhouden.
Een chorograaf zoekt dansers voor "Het Zwanenmeer" van Tsjaikovski (1877), voor de hoofdrol als gevoelige witte en duistere en sensuele tweelingzuster, de zwarte zwaan.
De auditie voor de witte zwaan verloopt prima, maar Nina kan de duister kant niet naar boven halen. De mooie Lily probeert Nina zich spontaner, socialer en vooral meer sexy te gedragen.
Dit verwart haar zo erg dat ze met zichzelf in de knoop ligt en de omgeving volledig als bedreigend aanvoelt. Ze verdenkt Lily er van om haar de hoofdrol te ontfutselen. Ze krijgt waanvoorstellingen.
Haar moeder merkt de ondergang van Nina en verbiedt haar nog verder naar de repetities te gaan. Er ontstaat een hevige ruzie tussen moeder en dochter.
De dag van de première maakt haar moeder Nina niet wakker en verwittigd het gezelschap dat haar dochter niet kan optreden.
Natuurlijk wordt Nina zelf wel wakker en rent naar het theater. Ze overtuigt de choreograaf Thomas dat ze kan spelen. Het eerste bedrijf met de witte zwaan verloopt bijna perfect, bij een lift laat de Prins haar vallen, eigenlijk door de schuld van Nina die even een hallucinatie had.
Tijdens de pauze tussen akte 1 en 2 rent ze naar de kleedkamer om zich om te kleden tot zwarte zwaan. Lily staat echter klaar om die rol te vertolken. Er ontstaat een ruzie en Nina duwt Lily tegen een spiegel aan die in duizend stukjes uit elkaar spat. Met een scherf steekt ze Lily dood en gaat woedend de scène op waar ze op prachtige wijze vol passie en sensualiteit de zwarte zwaan danst. Bij de voorbereiding van de derde akte, de stervende zwaan, klopt er iemand op de deur van de kleedkamer. Het is Lily die Nina komt feliciteren met haar performance.
Nina realiseert zich dat de dood van Lily alweer een hallucinatie is en dat ze eigenlijk zichzelf had gestoken met de spiegelscherf.
Gewond gaat ze opnieuw het podium op om als witte zwaan zich van een klif te gooien. Sterk verzwakt mompelt ze: "I felt it, perfect. I was perfect". Het beeld vervaagt, het publiek scandeert haar naam.




6 STEP UP 2 - Ontwerp: Marc De Kerpel / Bouw: Buit'nlopers

Amerikaanse muziekfilm uit 2008 van Jon Chu, waarin streetdance en breakdance centraal staan.

Romantische vonken ontstaan tussen twee dansstudenten van verschillende achtergronden op de Maryland School of the Arts
Andie woont bij een vriendin van haar overleden moeder. Ze is lid van de "The 410", een streetdance groep. Ze spijbelt erg veel op school en haar stiefmoeder wil haar naar een tante in Texas sturen. Haar vriend kan de stiefmoeder echter overhalen om Andie te laten, op voorwaarde dat ze wordt toegelaten tot de "Maryland School of Arts" en ze daar goed haar best doet.
De auditie verloopt niet zo vlot, maar via een "achterpoortje"(de broer van de directeur ziet wel iets in haar hiphop en daagt zijn broer uit om van haar de beste danseres te maken) wordt ze toch toegelaten.
De directeur, zelf lesgever, neemt de uitdaging aan en verplicht Andie om na de lesuren ook nog bijlessen te volgen. Hierdoor mist ze heel wat repetities met "The 410". Als de groep ook nog verneemt dat ze les volgt aan de MSA, in hun ogen een verwaande instelling, wordt ze uit de groep gestoten.
Ondertussen heeft Andie wel al enkele vrienden gemaakt op school en ze ook beïnvloed om af te stappen van het strakke keurslijf die de school opdringt.
Zo ontstaat een nieuwe crew die het zal opnemen tegen "The 410" in het danstoernooi "The Streets" dat de laatste vijf jaar door "The 410" werd gewonnen.
De jongen Chase wordt in elkaar geslagen en de dansschool waar de nieuwe groep oefent wordt verwoest.
Ondanks die tegenslagen meldt de crew zich voor de wedstrijd. "The 410" die opnieuw tot winnaar wordt uitgeroepen, nog voor Andie en haar crew aan bod zijn gekomen, de macht van "The 410" is groot!
De groep trekt naar buiten en geven daar in een striemende regenbui een perfecte performance. Het publiek is laaiend enthousiast. "The 410" druipt af (letterlijk door de regen hé!) Ook Drake, de directeur die Andie had ontslagen nadat zijn school werd verwoest komt onder de indruk van de prestaties en Andie wordt terug toegelaten op de school.
Zoals de titel duidelijk maakt is het de opvolger van Step Up uit 2006




7 MARY POPPINS - Ontwerp: Patricia Vereecken / Bouw: Loachtandjuuns

Amerikaanse film uit 1964, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van P. L. Travers. De film is geproduceerd door Walt Disney, en geldt als een van de populairste musicalfilms aller tijden.

Familie Banks is een normaal gezin met een kinderoppas. De oppas wordt weggepest door de kinderen. Op een dag komt iemand aangevlogen namelijk Marry Poppins. Ze laat zien dat men met goede regelmaat toch een kleurrijk leven kan leiden. Wanneer het gezin haar niet meer nodig heeft, verdwijnt ze vliegend in de wolken.
Londen 1910. Mary Poppins zweeft boven Londen. Een straatartiest, Bert, stelt de familie Banks voor. Een familie met veel problemen wat de opvoeding van de kinderen betreft.
Noch vader, nog moeder besteden veel aandacht en tijd voor hun kinderen en de kindermeisjes verlaten telkens heel snel de familie, weggepest door de kinderen Jane en Michael.
Vader Banks laat een advertentie plaatsen in de krant voor een strenge kinderoppas. De kinderen zelf schrijven er ook één, maar vader versnipperd deze brief. De snippers worden door de wind meegevoerd en komen bij Mary Poppins.
Ze biedt zich aan en nog voor meneer Banks haar kan weigeren heeft ze zichzelf al de job gegeven.
De kinderen beleven allerlei leuke avonturen met Mary Poppins die over magische krachten beschikt. Maar dat wist je al als je haar door de lucht zag vliegen aan haar paraplu.
Ze springen in een krijttekening, drinken thee die door pinguins bediend, racen door magische draaimolens?
Vader Banks gelooft natuurlijk niets van wat de kinderen hem vertellen over hun avonturen, geeft Mary de schuld en wil haar ontslaan, maar weer, zoals bij de aanstelling, is Mary hem verbaal te sterk.
Ze zegt dat hij wat meer tijd moet vrij maken voor de kinderen en hen eens moet meenemen naar de bank waar hij werkt om ze te tonen hoe het echte leven er uit ziet.
Michael veroorzaakt echter paniek in de bank door een misverstand met de stokoude directeur.
Meneer Banks wordt op het matje geroepen en wordt ontslagen. Of hij er nog iets aan toe te voegen heeft vraagt het directie comité. Hierop antwoordt Banks met: "Supercalifragilisticexpialidocious"** en voelt zich meteen een heel stuk beter. Hij vertelt nog een grap waarbij de directeur zich letterlijk dood lacht.
Zingend trekt hij naar huis en gaat met de familie vliegeren. Ook het directe comité doet dit en bieden hem een zetel aan in het comité.
De opdracht van Mary Poppins zit er op. Vader, moeder en kinderen brengen nu veel leuke tijd met elkaar door. Ze vliegt terug naar Londen.
** Supercalifragilisticexpialidocious = super- "boven", cali- "schoonheid", fragilistic- "delicaat", expiali- "goedmaken", and docious- "leerbaar".
In Nederlandse versies wordt dit soms vertaald door:
Superformiweldigeindefantakolosachtig = super, formidabel, geweldig, het einde, fantastisch, kolossaal en reusachtig.




8 FOOTLOOSE - Ontwerp: Jos Pattyn / Bouw: Dekenij Ledeberg

Amerikaanse film uit 1984 in regie van Craig Brewer

De film gaat over de tiener Ren die na de dood van zijn moeder van Chicago naar Bomont verhuist. Ren is bezeten door muziek en dansen, en dat is in Bomont verboden. Dominee Moore is er tegen omdat zijn zoon na een nachtje fuiven is omgekomen in een ongeval. Ren blijft volhouden en kan de dominee overtuigen een dansavond te organiseren.
Ren McCormack verhuist met zijn moeder van Chicago naar het kleine dorpje Bomont bij een oom en tante.
Vlug raakt hij bevriend met Willard Hewitt van wie hij verneemt dat dansen en rockmuziek verboden is door het gemeentebestuur (voorlopers van IS?)
Hij valt ook voor de rebelse teenager Ariel, die door haar vriend misbruikt wordt en door haar vader, de dominee van de plaatselijke kerk streng wordt opgevoed.
De vader van Ariel verbiedt haar Ren te zien.
Ren kan enkele klasgenoten overtuigen mee te gaan naar een feest zo'n 100 mijl (160 km) van Bomont. Om hen de genoegens van dansen en muziek luisteren bij te brengen.
Ren gaat tenslotte naar de gemeenteraad en leest de leden een reeks verhalen voor uit de bijbel waar muziek en dans helemaal niet verboden zijn, integendeel dans en muziek verheugen het volk, er wordt telkens gedanst bij feestelijkheden of om dingen te vieren zoals bij een geboorte, een huwelijk? De dominee is niet overtuigd, maar als zijn dochter Ariel haar "zonden" opbiecht en ook zijn vrouw zegt dat hij niet de vader kan zijn van alle jongeren in de streek, dat hij nauwelijks de vader is van zijn eigen dochter keert er iets in hem.
Nadat hij ziet dat zijn dorpsdiscipelen boeken aan het verbranden zijn die volgens hen gevaarlijk zijn voor de jeugd verbiedt hij deze domme daad.




9 SINGIN' IN THE RAIN - Ontwerp: Willy Coppens / Bouw: 't Comiteetje

Singin' in the Rain is een Amerikaanse muziekfilm van Gene Kelly en Stanley Donen uit 1952.

De film verhaalt over een historisch punt in de filmgeschiedenis; de overgang van de stomme film naar de geluidsfilm.
Het is een film in een film.
Het verhaal speelt zich af in 1927 als Don Lockwood en Lina Lamont een beroemd romantisch paar vormen op het witte doek.
Ze brengen de een na de andere stomme film (stom = er wordt niet gesproken, tussen de beelden zitten "tekstballonnen".) Maar het zijn films waarvan men zegt: "If you have seen one, you hzve seen them all" (Als je er één gezien hebt dan heb je ze allemaal gezien)
Lina denkt echter dat ze echt een koppel zijn, maar de liefde wordt niet beantwoord door Ron. Hij brengt meer tijd door met zijn vriend Cosmo Brown en later ook met zijn vriendin Kathy Selden. Maar dan komt de geluidsfilm opzetten. De stomme film die op dat moment in productie is, "The Duelling Cavalier" wordt omgezet naar een geluidsfilm, maar de geluidsopnames zijn totaal ondermaats, vooral de stem van Lina Lamont is desastreus. De voorvertoning in zaal wordt uitgelachen.
Don en Cosmo zullen het geluid na synchroniseren en de stem van Lina vervangen door de stem van zijn vriendin Kathy.
Lina heeft nu eindelijk door dat het romantisch koppeltje van de vorige films "bedrog" was.
Ze gaat haar eigen gang en Don en Kathy leefden nog? sorry; maakten nog veel "gelukkige" films.
Wie kent de muziek en de bijhorende beelden niet van deze "klassieker"?

https://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ




10 ANNIE - Pascal De Coninck / Bouw: Dutsenclub

Een muziekfilm van Columbia Pictures uit 1982 onder regie van John Huston

Roodharige krullenbol Annie die ervan droomt de wereld buiten het weeshuis te verkennen. Annie heeft een hart van goed en een ondeugende hond bij zich.
Annie is elf jaar. Ze woont in een weeshuis waar Miss Hanigan de plak zwaait, een zelfzuchtige alcoholiste.
Op een avond zit ze te dromen over haar ouders, ze heeft ze sinds haar geboorte niet gezien, maar "weet" dat ze nog leven. 's Anderendaags ziet ze op straat een paar jongens die een hond pesten. Annie gaat het dier halen en brengt het mee naar het weeshuis, uiteraard tegen de wil van de zure directrice. Ze zal de hond naar de worstenfabriek brengen.
De privé-secretaresse van een steenrijke miljardair (als je miljardair bent ben je natuurlijk steenrijk!) komt naar het weeshuis en wil een kind voor een proefweek adopteren. De keuze valt op Annie en met haar hond Sandy trekt ze in bij het rijke koppel.
De heer des huizes is er niet zo tevreden mee, hij had liever een jongen gehad. Maar zijn secretaresse overtuigt hem en al snel valt Annie in de gunst van de zakenman.
Annie verlangt echter nog steeds naar haar ouders. De heer Warbruck en Farrel stappen samen met Annie naar de radio om een oproep te publiceren zodat de ouders haar kunnen ophalen bij het landhuis van de zakenman. De ouders zullen 50.000 dollar meekrijgen voor de opvoeding.
Zowat de helft van New York (bij wijze van spreken) staat 's anderendaags aan de deur, ook de broer van Miss Hanigan en zijn vriendin, die via zijn zus zeer goed op de hoogte is van Annie en op de koop toe de helft van het medaillon heeft. Voor Warbucks voldoende bewijzen dat zij de ouders zijn en Annie toevertrouwd wordt aan dat koppel die de 50.000 dollar opstrijken om te delen met de directrice. Annie heeft het echter door, verscheurt de cheque en zet het op een lopen. De broer is furieus en dreigt er mee Annie te vermoorden.
Voor het eerst toont de zuurpruim wat menselijkheid en probeert haar broer tegen te houden. Hij slaat zijn zus neer en wil Annie in een ravijn storten.
En dan?
De deus ex machina, het figuur dat plots uit het niets opduikt in de oude Griekse theaterspelen: de Indiase butler van Warbucks redt haar.
Eind goed, al goed.




11 GREASE - Ontwerp: Marc De Kerpel / Bouw: Luckske

Een Amerikaanse romantische filmmusical uit 1978 onder regie van Randal Kleiser, gebaseerd op de gelijknamige musical uit de jaren '50 van Jim Jacobs en Warren Casey.

Sandy Olssen en Danny Zuco ontmoeten elkaar op vakantie in de zomer van 1958. Ze worden verliefd en aan het eind van de vakantie kunnen ze moeilijk afscheid nemen. Voor Sandy betekent dit echter het einde, want ze keert terug naar Australië.
Maar heel toevallig verhuist de familie van Sandy naar de VS en nog toevalliger naar Los Angeles waar Danny woont en school loopt aan de" Rydell High School" (in werkelijkheid is de naam van de school "Venice High School".) Was dit niet gebeurd, dan was er geen film natuurlijk!
Op de koop toe gaat Sandy nu ook naar diezelfde school. Een grote school met veel studenten. Via via vernemen Sandy en Danny dat ze samen op de school zitten. Sandy kent Danny als de lieve jongen van de vakantie, maar op school is hij gekend als dé vrouwenverslinder! Haar liefde neemt geleidelijk af omwille vn zijn stoer gedrag en imago.
Ze leert geleidelijk andere jongens kennen, en blijkbaar zit die vakantie ook nog in het hoofd (of is het ergens anders?) van Danny en wordt hij jaloers. Via sportprestaties probeert hij terug in haar gunst te komen.
De grote danswedstrijd van de school wordt georganiseerd. Ze komen terug nader tot elkaar, tot Danny de dansavond afsluit met een prachtprestatie, maar wel met een ander meisje.
Weer probeert hij het goed te maken, maar opnieuw verpest hij het omdat hij Sandy in bed wil krijgen, iets waar de maagdelijke Sandy nog niet aan toe is.
Het is dus voortdurend een wisselend gegeven, wel of niet samen.
Sandy realiseert zich dat ze haar vakantieliefje niet uit haar hoofd kan krijgen, ze evolueert van het brave meisje tot een hippe meid terwijl Danny zich netter en sportiever instelt.
Eind, al goed.




12 CATS - Ontwerp: Jos Pattyn / Bouw: 't Zieverstroatse

Speciale avond waarop katten hun grote bal vieren. Dit wordt verstoord doordat de leider ontvoerd wordt. Katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider.
Cats is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.
In 1998 werd in het Adelphi Theatre in Londen de musical opgenomen op video. In die tijd nog op VHS band. Later werd dit op omgezet naar dvd en nu ook naar blu-ray.
De regie van die opnames lag in handen van David Mallet.
Het is dus geen "echte" film, maar een verfilming van de musical. Uiteraard kan hiermee meer gedaan worden, de camera kan inzoomen of uitzoomen waardoor bepaalde handeling sterker in beeld kunnen gebracht worden.




13 Miss Lichtstoet en haar Eredames: ontwerp Rene Coune.




Zie eventueel ook thema 2016
Zie eventueel ook thema 2015